08.01.2018 | ČSLH

Na turnaji v Naganu zatím zapsali sledge hokejisté 1 výhru a 1 prohru

V japonském Naganu probíhá od pondělí přípravný turnaj 4 Nations Nagano 2018 ve sledge hokeji, který je poslední ostrou prověrkou českého reprezentačního výběru před zimními paralympisjkými hrami. Kromě českého týmu se jej účastní ještě týmy Japonska, Korey a Norska.
Všechny týmy mají již za sebou první dva zápasy základní skupiny. Ve středu odehrají poslední ve skupině, ve čtvrtek mají volný den a pak budou následovat boje semifinálové a finálové.

Češi jsou v Japonsku téměř v kompletní sestavě, v jaké nastoupí na paralympiádě v Koreji. Chybí pouze obránce Miroslav Hrbek, který doléčuje zranění ramene a brankář Jan Matoušek.

V prvním duelu Česko nestačilo na Koreu a prohrálo 1:4. Korejci, kteří tráví na ledě šest dnů v týdnu, Čechy převýšili hlavně fyzicky, i když první dvě třetiny český tým držel se soupeřem krok, je nutno přiznat, že byla Korea lepším soupeřem. Za Čechy střílel jedinou branku Korejcům Zdeněk Krupička.

V úterý nastoupil český reprezentační tým sledge hokeje do souboje proti Norsku. S Norskem se Češi naposledy střetli v roce 2016 na mistrovství Evropy ve Švédsku. Tehdy český tým prohrál 1:4. Tentokrát si však čeští hráči spravili chuť a porazili norského soupeře 4:2. Za český tým dnes skórovali Pavel Kubeš dvěma brankami a Michal Geier také dvěma góly.

Ve středu nastoupí proti českému týmu Japonsko, se kterým mají Češi kladnou bilanci již třetí rok.