11.10.2017 | ČSLH

Český sledge hokejový tým porazil hladce Německo 5:1

K velmi důležitému zápasu proti Německu nastupovali ve středu odpoledne čeští reprezentanti na kvalifikačním turnaji na paralympiádu ve sledge hokeji. Trenérův rozkaz zněl jasně. Český tým musí za každou cenu vyhrát! A nakonec se to povedlo.
Výborný začátek první třetiny, obrovský tlak na soupeře a dva góly během prvních 5 minut, to je stručná rekapitulace první části zápasu. Branky stříleli – ve 3.minutě Pavel Kubeš (asistence Michal Geier) a ve 4.minutě Michal Geier (asistence Pavel Kubeš).

Druhá třetina probíhala ve stejném herním nasazení a český tým opět dvakrát skóroval. Na 3:0 zvýšil Michal Geier (asistence Zdeněk Hábl) a stav zápasu na 4:0 posunul Zdeněk Krupička po nádherné akci s asistencí Davida Paláta a Zdeňka Šafránka.

První branku za záda českého brankáře Michala Vápenky na turnaji zavěsil německý útočník Wedde. Tento chvilkový herní výpadek českého týmu rázně ukončili čeští hráči Zdeněk Hábl a Michal Geier chytrou rozehrávkou prvního jmenovaného a Michal Geier zakončil útok kolem pravé tyčky německé branky a pátou branku v německé síti završil svůj hattrick.

Češi se tak v průběžném pořadí usadili na prvním místě tabulky a mají po dvou odehraných zápasech 6 bodů stejně jako druhé Japonsko. Průběžnou třetí příčku drží Německo před čtvrtým Slovenskem a pátým Švédskem.

Ve čtvrtek je na turnaji v Ostersundu volný den. V pátek čeká na naše hráče souboj proti Švédsku, které bude jistě chtít dosavadní negativní bilanci zvrátit. Zápas začíná ve 12:00 a je opět vysílám na https://www.paralympic.org/news/paralympicorg-livestream-ostersund-2017.

Německo vs Česko 1:5
Branky:
35. Wedde (Segreff) – 3. Kubeš (Geier), 4. Geier (Hábl), 20. Geier (Hábl), 25. Krupička (Palát, Šafránek), 41. Geier (Hábl, Motyčka)

Německo: Brzoska (Kunst) – Raedler, Deuschl, Jaster, Albanus, Sklorz, Pilz – Wolff, Kuhli-Lauenstein, Elmer, Wedde, Schrader, Segreff, Disveld

Česko: Vápenka (Matoušek) – Motyčka, Kubeš, Hrbek, Doležal – Wágner, Šafránek, Klíma, Geier, Raul, Palát, Hábl, Krupička

Rozhodčí: Joakim Samuelsson, Andreas Nilsson, Igor Hus