29.12.2018 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Denis Kusý (HC Dynamo Pardubice)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Denise Kusého na protihráče Zacharyho Deana Silla, za který mu byl v utkání HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (28. 12. 2018) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Bodnutí koncem hole.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok ve zjevné reakci na předchozí zásah tělem, a to zcela mimo souboj o kotouč a zvlášť nebezpečným způsobem, při kterém zasáhl protihráče koncem hole do horní části těla. Vzhledem k zákeřnému způsobu vedení zákroku ho protihráč nemohl předpokládat a odpovídajícím způsobem se mu bránit.

Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Denise Kusého (HC Dynamo Pardubice) potrestal zákazem činnosti na 2 soutěžní utkání nepodmíněně za Bodnutí koncem hole. Při stanovení výše trestu v polovině sazby, stanovené Disciplinárním řádem, přihlédl k tomu, že protihráč nebyl při zákroku zraněn a že hráč Denis Kusý nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6348.