14.01.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Ihnačák (Pardubice), Flemming (Chomutov), Marcinko, Musil (Třinec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Briana Ihnačáka na protihráče Dalibora Řezníčka, ke kterému došlo ihned po skončení utkání PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice (13. 1. 2019).

Na základě videozáznam shledal, že hráč se zákroku dopustil po předchozím dohrání a použil při něm hůl drženou v obou rukách, kterou s vysokou razancí zasáhl protihráče do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok kvalifikoval jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Briana Ihnačáka (HC Dynamo Pardubice) potrestal zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání nepodmíněně. Přihlédl přitom ke skutečnosti, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6543.

Předseda disciplinární komise ELH zastavil řízení s hráčem Brettem Flemmingem (Piráti Chomutov), kterému byl v utkání HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov (11. 1. 2019) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k hráčovu pádu na ledovou plochu došlo zejména v důsledku kontaktu jeho brusle s bruslí protihráče Marka Hovorky, což dokládá mimo jiné minimální časový odstup mezi střetem a pádem.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6542.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také zákrokem hráče Tomáše Marcinka na protihráče Jakuba Lva po skončení utkání HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec (12. 1. 2019), za který mu byl uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Krosček. Dopustil se při něm jednání, které bylo rozhodčími správně potrestáno vyšším trestem, zákrok však nebyl takové intenzity ani charakteru, aby vyžadoval dalšího disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Tomášem Marcinkem (HC Oceláři Třinec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6544.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Davida Musila na protihráče Jana Piskáčka, potrestaným v zápase HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (13. 1. 2019) vyšším trestem na 5 minut a osobním trestem do konce utkání za Naražení zezadu. Shledal přitom, že hráč vedl svůj zákrok na protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se před ním s cílem dosažení vyšší intenzity neodrazil ani nedošlo k přímému zasažení hlavy nebo krku. Protihráč, který si byl vědom možnosti, že bude napadán, navíc výrazně omezil možnosti vlastní obrany tím, že před střetem snížil těžiště, čímž se jeho hlava dostala na úroveň hrazení.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6541.