07.10.2018 |

Rozhodnutí předsedy DK ELH – M. Trončinský (HC Dynamo Pardubice) a J. Černoch (HC Sparta Praha)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Marka Trončinského na protihráče Bohumila Janka, za který mu byl v utkání HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov (7. 10. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu kvalifikaci zákroku potvrdil a hráči Marku Trončinskému (HC Dynamo Pardubice) uložil trest zastavení činnosti na čtyři soutěžní utkání nepodmíněně včetně finanční pokuty ve výši 10 % základní měsíční odměny. Pro stanovení trestu na vyšší hranici sazby se rozhodl proto, že zákrok, při kterém zasáhl protihráče paží do oblasti hlavy nebo krku, byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče, který se mu nemohl bránit, navíc se značnou intenzitou a bez jakékoli snahy hrát puk. Dalšími přitěžujícími okolnostmi bylo, že protihráč při něm utrpěl zranění hlavy, kvůli kterému zápas nedokončil a že hráč Marek Trončinský byl v uplynulých dvou letech za jiné přestupky disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/WX44qVQ2OLc.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Jiřího Černocha, za které mu byl v utkání HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín (7. 10. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Hrubost. Shledal přitom, že hráč se jednání dopustil v přerušené hře, kdy napadl protihráče Daniela Gazdu, který se ho snažil udržet stranou od soupeřící dvojice Michal Poletín a Zachary Dean Sill. Přes to, že protihráč přitom nejevil žádnou snahu vyvolat či podstoupit s ním pěstní souboj, hráč ho napadl a udeřil pravou rukavicí do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil toto jednání jako přestupek Bitka a hráče Jiřího Černocha (HC Sparta Praha) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání, tj. v dolní polovině sazby. Jako polehčující okolnosti vzal v potaz to, že hráč si před úderem nesundal rukavice, což by vedlo k výrazně horším následkům, a že v uplynulých dvou letech nebyl disciplinárně trestán.

Záznam situace najdete na https://youtu.be/sNlDSzFxe7Q.